Datas

http://afspanama.blog.hu/ http://hierkommtbalazs.blogspot.com/ http://finnishexperiences.blogspot.com/ http://afsfranciadrazse.blogspot.com/

Naptárom

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Balázs Dánia AFS 2010/11

Cső! Ez a blog az 1éves dániai csereprogimról szól:)

HTML

Friss Kommentárok

Damn, It`s Dublin!

2011.04.05. 11:56 | Baláccs | Szólj hozzá!

Ez a blog a dublini beszámoló(i)mról szól.

 

6nap, 5éjszaka

Hosszú órákon tartó utazás volt.

 

3 óra vonat a reptérre, 2 óra várakozás ott, máfel óra repülés. De odaértünk.

Szállásunk Abraham House, egy motel volt. Szállásunk 10-15 perc sétára volt a centrumtól, de így is a központban laktunk. Szobánk nem volt mondható jónak. 10 fiú együtt 1 mosdóval. Ha az ember belegondol, hogy egy átlag zuhanysás 10 perc akk 10x10=100perc. :O Szóval sok. Reggelit kaptunk a szálláson, csakhát megenni. Vacak müzli, kenyér vacak nutellával és lekvárral. Emellett büdös tojás. Még a kávét sem tudták az írek elkészíteni ihatóra.

Nos Dublin nagy város volt. Rengeteg bevándorló. Föleg ázsiaiak és arabok. Rengeteg kéregetó ember az utcákon. Pénzt, cigit, ennivalót kunyerálnak.

Az ír embereknek elég unalmas élete van. A jellegzetes pubokon (kocsmákon) kívül nem sok érdekes szabadidötöltésük van. A sört pintben vagy valami ilyesmiben mérik (6,nemtudommennyi deci). A legjobb sörük a híres Guinness. A kocsmában érdekesen csapolják. Elöször várnak, hogy kcisit ülepedjen a pohárban, majd 2.alkalommal nyomják rá a habot.

Persze megemlíthetem Baileys-t és a Jameson whiskey-t is a híres italok listáján.

 

 

Nos több helyszínen is jártunk.

Jameson distillery - az évekre visszanyúló históriát láthattuk egy filmvetítés során, majd idegenvezetéssel a whiskey készítés sorrendjét.

Jártunk a Dublin Castle-ban. Ez a dublini kastély. Elég unalmas volt. Igazából a régi uralkodói címerek voltak figyelemre méltóbbak. Jártunk a kastély alatti ároknál is.

Betekintettünk az ír parlamentbe is. Nagyon érdekes és feletébb szórakoztató volt. Elöször a politikusok vitáját néztük meg. Érdekes emberek voltak, össze-vissza beszéltek mindig. Nem a kérdésre válaszoltak, hanem másrol magyaráztak. A pártok között semmi tisztelet, egymás szavába vágnak bele. Emellett az idegenvezetönk borzalmas angolt beszélt. Mindenki, még a tanár is nevetett rajta. Ez nem ír angol volt, hanem valami egyéb pocsék.

2 nap csoportmunka is volt, 5 fös csoportokban. Interjúzgatás az utcán a járókelökkel és városnézés egy kérdöív kitöltése mellett.

Betekintést nyertünk egy régi börtönbe, a Kilmainham Gaol-ba. Nagyon klassz volt a részemröl. Hideg, de tipikus börtön. Eljátszottuk a régi foglyok reggeli sportját. Körbe-körbe sétáltunk lehajtott fejjel, és hátratett kezekkel. Szerencsére nekünk csak 10-15perces volt a több helyett:)

Az utolsó elötti nap a Trinity College-ban jártunk. Tehát a dublini egyetemen. Egy tanszéki prof tartott nekünk elöadást.

Napjaink java délután 3-4 körül ért véget. Elég sok szabadidönk volt tehát.

Dublinban is emeletes buszok járnak. Itt a reptériek zöld színüek, míg a városiak sárga-kékek.

 

 

Az irek ösnyelve a Gael. Az utcák nevei stb angolul és gaelül van kiírva.

 

 

 

 

 

 

Nos az ír abc-vel búcsúzok a dublini élményeim soraiból.

Csáó

A bejegyzés trackback címe:

https://balazsdania.blog.hu/api/trackback/id/tr482801398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása